Compte gratuit

vous allez être redirigé vers une page sécurisée

Créer un compte
Image of Jan Bijvoet

Jan Bijvoet

Jan Bijvoet is een Vlaams acteur. Hij is sinds 2005 één van de artistiek leiders van het Theater Zuidpool met welk gezelschap hij ook meespeelt. Hij heeft ook enkele film- en televisierollen, en een aantal gastoptredens in televisieseries. Als JB speelt hij mee in Van vlees en bloed. Hij speelde ook in de films Ad Fundum, The Broken Circle Breakdown en Borgman.   Hij studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck.   In 1991 stond Jan Bijvoet voor het eerst met het NTGent op de planken in Jozef in Egypte. Met het NTGent speelde hij in onder andere Nachtelijk Symposium en Gruis. Dan stapte hij over naar TG Ceremonia van Eric De Volder. Bij de Blauwe Maandag Compagnie speelde hij in Voor het pensioen van Luk Perceval de oude tante Vera. Bij Het Toneelhuis stond hij sinds 1998 onder meer op de planken met Ivanov, L. King of Pain, Asem, De Jossen en Peer Gynt. Sinds 2005 behoort hij tot de artistieke kern en speelt hij bij Zuidpool. Hij had op het theater een rol in de Zuidpool producties Siberië, Oorlog, Hooglied, Dus (een Heizeldrama), Nachtlied en Cockfish. In 2009 volgt kReon.   In 2007 was hij genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten.   Jan Bijvoet had gastrollen in De Kotmadam, Heterdaad, Recht op Recht, Flikken, Rupel, Witse en Kinderen van Dewindt. In Van vlees en bloed (2009) heeft hij een belangrijkere rol.   Samen met Hadewig Kras vormt hij ook het muzikaal duo Siesta. Ze namen een CD op in een productie van Blixa Bargeld van Einstürzende Neubauten.


Lire biographie sur tmdb | Lire biographie sur Wikipedia
Né:
Dec 28, 1966 Dans Antwerpen
Crédits Movie / TV :
8
Apparu en premier:
Dans le movie Ad Fundum 1993-01-01
Dernier projet:
Film La part obscure 2018-05-25
Connu pour
Poster of Borgman
Poster of Alabama Monroe
Poster of Van Vlees en Bloed
Poster of Ad Fundum
Filmographie
Film Compulsion Minos 2018-03-15
Film La part obscure Radic 2018-05-25
Film L'Étreinte du serpent Theodor Koch-Grunberg 2015-05-25
Film Les Ardennes Stef 2015-10-14
Film Borgman Camiel Borgman 2013-05-13
Film Alabama Monroe Koen 2012-10-09
Series Van Vlees en Bloed JB 2009-01-01
Film Ad Fundum Piet 1993-01-01