Image of Sylvia Hoeks

Sylvia Hoeks

Volledige naam: Sylvia Gertrudis Martyna Hoeks Op veertienjarige leeftijd deed de Brabantse actrice mee aan een modellenwedstrijd van Elite Model. Ze werd gescout en reisde een aantal jaar door heel Europa voor modellenwerk. Naast haar werk als model rondde ze in 2001 haar VWO-opleiding af. In 2002 deed ze auditie bij de toneelscholen van Amsterdam en Maastricht. Bij alle twee werd ze aangenomen maar ze koos uiteindelijk voor Maastricht. In 2004 kreeg Sylvia de hoofdrol in de telefilm 'Staatsgevaarlijk' (NPS). In 2005 speelde ze de maîtresse van Martin Morero in Gooische Vrouwen en had ze een rol in de veelbekeken televisieserie Vuurzee (Sonja Looman) op Nederland 3 (VARA). Haar definitieve doorbraak beleefde ze in 2007 met de rol van 'het meisje' in de film Duska, geregisseerd door Jos Stelling. Daarvoor ontving ze haar eerste grote prijs: een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. Vervolgens speelde ze verscheidene grote rollen in Nederlandse speelfilms. Zo speelde ze onder meer de rol van Zeeuwse boerendochter Julia in het drama De Storm over de watersnood van 1953 en de titelrol in Tirza in de verfilming van de gelijknamige roman van Arnon Grunberg. In 2010 speelde ze de rol van Antje Zwager in de dramaserie Bloedverwanten (AVRO), op 15 maart 2012 verscheen seizoen 2 van de dramaserie. In 2011 speelde ze de hoofdrol in het VARA thrillerdrama Overspel, met Fedja van Huêten Ramsey Nasr. In 2013 komt het 2de seizoen van de serie op televisie. In 2013 had ze haar eerste hoofdrol in een Engelstalige film The Best Offer.


Lire biographie sur tmdb | Lire biographie sur Wikipedia
Né:
Jun 1, 1983 Dans Maarheeze - Noord-Brabant - Netherlands
Crédits Movie / TV :
38
Apparu en premier:
Dans le movie All Those Sunflowers
Dernier projet:
Film Whatever Happens 2017-11-30
Connu pour
Poster of The Best Offer
Poster of Overspel
Poster of Taartman
Poster of Staatsgevaarlijk
Filmographie
Film All the Devil's Men Leigh 2018
Film All Those Sunflowers Marieke 2018
Film Renegades None 2017-09-01
Film Renegades 2017-09-01
Film Blade Runner 2049 Luv 2017-10-04
Film Whatever Happens Hannah 2017-11-30
Film Blade Runner 2049 Luv 2017-10-06
Film Whatever Happens Hannah 2017-11-30
Film The Best Offer Claire Ibbetson 2014-01-01
Film All Those Sunflowers Marieke 2014-09-26
Film The 2014 European Film Awards Herself - Presenter 2014-12-13
Film Bros Before Hos Anna 2013-12-05
Film Devushka i smert Elise 2013-05-16
Film Братаны важнее девчонок Anna 2013-12-05
Film The Best Offer Claire 2013-01-01
Film Het Meisje en de Dood Elise 2012-11-15
Film Vatertage - Opa über Nacht Debbie 2012-09-13
Film Vatertage - Opa über Nacht Debbie 2012-09-12
Film Overspel Iris Hoegaarde 2011-09-07
Series Overspel Iris van Erkel-Hoegaarde / ... 2011-09-08
Film The gang Johanna van Heesch 2011-09-21
Film X-Ray Eyes Irena 2010-11-18
Series Bloedverwanten Antje Zwager 2010-03-04
Film Het bezoek Etta 2010-09-22
Film Tirza Tirza 2010-09-30
Film Тирза Tirza 2010-09-30
Film Taartman Tara 2009-04-12
Film Caresse Caresse 2009-09-28
Film The Storm Julia 2009-09-17
Film Life is Beautiful 2009-06-01
Film Tiramisu Vanessa 2008-03-06
Film Tiramisu Vanessa 2008-03-06
Film Dushka The Girl 2007-10-04
Series Basilicum & Brandnetels Julie 2007-09-03
Film Duska Girl 2007-10-04
Film Frankie Rumina 2006-03-01
Series Vuurzee Sonja Looman 2005-11-26
Film Staatsgevaarlijk Nicolette 2005-01-30